Chimi-wat? Chimichurrie! Die heerlijke pittige salsa die je bij een Argentijns restaurant vaak krijgt. Kan je natuurlijk ook zelf maken, helemaal naar je eigen smaak.
Chimichurrie
Argentijns, pittig en vers. Heerlijk bij een goed stukje vlees.
Porties 1 potje
Ingrediënten
- 1 ui
- 5 teentjes knoflook
- 5 kleine rode pepers chile de arbol
- 1 groene peper jalapeño
- 1 bakje peterselie
- 1 bakje bieslook
- 4 takjes basilicum
- 2 eetlepels oregano gedroogd
- 2 eetlepels tijm gedroogd
- zwarte peper
- grof zout
- rode wijnazijn
- olijfolie extra vierge
Instructies
- Snijd het uitje, de knoflook en de pepertjes heel fijn.
- Hak, knip en snijd ook de verse kruiden fijn, gebruik eventueel een vijzel. Let op: je maakt een salsa, dus er mogen wel stukje in blijven.
- Vermeng alle droge ingrediënten goed en voeg wat rode wijnazijn toe. Vermeng goed en voeg dan een beetje olie toe.
- Meng alles goed en proef. Wil je wat meer zuur, voeg dan nog wat azijn toe. Mag het wat zachter, dan kan er wat olijfolie bij. Chimichurrie hoort lekker pittig te zijn!
Tips
Lekker bij een goed stukje rundvlees. Gebakken aardappeltjes en een frisse salade er bij, klaar.
Misschien heb je nog ui, knoflook of Spaanse pepers over, die kunnen door heel veel gerechten.