Champignon quiche

Champignon quiche

Een quiche met weinig afwas? Dat kan als je ‘m op deze manier maakt.

Champignon quiche

Snel en lekker romig!
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas weinig
Trefwoorden bladerdeeg champignons hoofdgerecht spekjes vegetarisch
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 25 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 2 velletjes bladerdeeg
  • 100 gram gerookte (vegetarische) spekblokjes
  • 200 gram gemengde paddenstoelen in stukken
  • 2 eetlepels (gekruide) roomkaas
  • 1 handje geraspte kaas
  • bosui en/of bieslook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Leg de bladerdeeg velletjes op een vel pakpapier op de bakplaat en laat ze ontdooien. Prik er met een vork gaatjes in.
  • Bak de spekjes op hoog vuur aan en voeg de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen gaar.
  • Besmeer elk bladerdeeg plakje met een eetlepel roomkaas en schep hierop het champignon-spek mengsel. Bestrooi met geraspte kaas.
  • Schuif voor zo'n 25 minuten in de oven.

Tips

Heb je een oven die boven- en onderwarmte geeft? Plaats de bakplaat dan laag in de oven, dan wordt je bladerdeeg beter gaar.
Meer ideeën: met bladerdeeg, champignons en spekjes bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept