Een quiche met weinig afwas? Dat kan als je ‘m op deze manier maakt.
Champignon quiche
Snel en lekker romig!
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 2 velletjes bladerdeeg
- 100 gram gerookte (vegetarische) spekblokjes
- 200 gram gemengde paddenstoelen in stukken
- 2 eetlepels (gekruide) roomkaas
- 1 handje geraspte kaas
- bosui en/of bieslook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Leg de bladerdeeg velletjes op een vel pakpapier op de bakplaat en laat ze ontdooien. Prik er met een vork gaatjes in.
- Bak de spekjes op hoog vuur aan en voeg de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen gaar.
- Besmeer elk bladerdeeg plakje met een eetlepel roomkaas en schep hierop het champignon-spek mengsel. Bestrooi met geraspte kaas.
- Schuif voor zo'n 25 minuten in de oven.
Tips
Heb je een oven die boven- en onderwarmte geeft? Plaats de bakplaat dan laag in de oven, dan wordt je bladerdeeg beter gaar.
Meer ideeën: met bladerdeeg, champignons en spekjes bijvoorbeeld.