Couscous is makkelijk en snel te maken. De overige ingrediënten kunnen er meestal gewoon rauw bij als je een vegetarische bowl maakt. Heerlijk!
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden couscous eten uit een kommetje kikkererwten OMS proof paprika rozijnen veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 5 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
80gramcouscous
1eetlepelcouscous kruiden
1blikjekikkererwtenuitgelekt
1handjerozijnen
1bosuiin ringetjes
1wortelin stukjes
1puntpaprikain stukjes
½limoenuitgeperst
Instructies
Giet kokend water op de couscous tot er ongeveer 1cm water boven de couscous uit komt. Voeg de kruiden toe en meng even goed door met een vork. Dek je kommetje af met een schone theedoek of deksel en laat 5 minuten wellen.
Snijd alle groenten in stukjes en pers de limoen uit.
Giet eventueel het te veel aan water van de couscous af, als het goed is, is het meeste water opgenomen. Je kunt naar smaak wat olie toevoegen. Schep dan de rozijnen en alle groenten er door. Giet het limoensap er over en breng eventeel op smaak met wat peper.
Tips
Meer variaties met couscous vind je natuurlijk hier op de site. Het vocht van de kikkererwten, aquafaba, gooi je natuurlijk niet weg. Het is een perfecte eiwitvervanger om bijvoorbeeld mayonaise of aïoli mee te maken.