Een vers gemaakt zalmburger, daar word je écht heel blij van. Door het gebruik van wat paneermeel en roomkaas valt hij niet uit elkaar en is hij toch lekker luchtig.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden avocado brood burger roomkaas sla tomaat vis zalm
2snedenbroodnaar keuze, of een broodje of bagel - lekker om kort te roosteren vóórdat je gaat stapelen
½kleineavocadoin plakjes
4blaadjessla
2kleinetomaatjesin plakjes
Instructions
Doe de zalm (in grote stukken), ui, knoflook, Spaanse peper, paneermeel en één eetlepel roomkaas in de hakmolen en maal tot een smeuïge massa. Vorm er met natte handen een burger van. Met deze hoeveelheden is dat een flinke burger, je kunt natuurlijk ook meerdere kleintjes maken.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de burger op middelhoog vuur aan beide kanten in vier minuten bruin en gaar.
Besmeer het brood met de andere eetlepel roomkaas en ga je burger stapelen: broodje, blaadjes sla, burger, avocado en tomaat. Je kunt ook in plaats van roomkaas je broodje besmeren met (rijpe) avocado.
Tips
Meer burgervariatie vind je natuurlijk hier ook. En mocht je zalm over hebben: ook daar is inspiratie genoeg voor te vinden.