Als je van vis houdt, dan ga je genieten van zo'n lekker visplateau, helemaal voor jou alleen!
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden ansjovis avocado chili garnalen limoen makreel mayonaise soyasaus surimi vis
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 10 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
4grote garnalen uit de vriezer
1limoen
½theelepelchilivlokken
verschillende soorten vis (vers en uit blik)ik gebruikte een paar ansjovisfilets uit een blikje, een half blikje makreelfilet en een paar surimi sticks, maar je kunt natuurlijk ook (gerookte) zalm, sashimi kwaliteit tonijn of welke andere vis ook gebruiken, net wat je zelf lekker vindt
½avocadoin plakjes
plukjerucolaof andere sla
1eetlepelJapanse mayonaise
2eetlepelssoyasaus
Instructies
Pers de helft van de limoen uit en vermeng met de chilivlokken en een klein beetje olijfolie. Leg de garnalen hierin en zorg dat ze helemaal kopje onder zijn. Ze garen nu vanzelf in het limoensap, dat duurt een minuut of tien.
Schik intussen alle andere ingrediënten mooi op een bord. Doe de mayonaise en soyasaus in een kommetje en zet ze er bij. Voeg tot slot de gegaarde garnalen ook toe. Dip de vis in de soyasaus en/of mayonaise en geniet er lekker van.
Tips
Maak je gelijk zelf een broodje en zijn je garnalen nog net niet helemaal gaar? Zet het kommetje met limoensap en garnalen een paar minuutjes in de afkoelende oven als de broodjes er uit zijn. Zijn ze gelijk een beetje warm ook.Meer ideeën met vis vind je natuurlijk ook hier op de website.