De Griekse keuken zit vol heerlijke ovengerechten. Alleen zijn ze vaak best bewerkelijk. Met wat aanpassingen worden ze Eitje stijl, dus eenvoudiger én sneller te maken. De oven doet het meeste werk!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden crème fraîche gehakt kaas knoflook ovenschotel pasta tomaat ui
Voorbereiding 10 minutenmin
Bereiding 10 minutenmin
Geduld terwijl het in de oven staat 25 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Benodigdheden
oven
Ingredients
100gramspaghettiof andere pasta, het beste is Griekse buisjesmacaroni (maar met spaghetti is het echt ook lekker)
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (al dente).
Fruit de ui met de knoflook even aan in wat olie of boter. Voeg, als de ui glazig ziet, de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg daarna de kaneel en het gehakt toe en kruid met peper en zout naar smaak. Bak het gehakt gaar. Voeg dan de tomatenstukjes toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
Verwarm de oven voor op 200°.
Roer de crème fraîche los met het eitje en voeg wat zwarte peper toe.
Vet een ovenschaaltje in met wat boter of olie en strooi het paneermeel op de bodem. Voeg de helft van de afgegoten spaghetti toe en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Hierop komt het gehaktmengsel en daarna de rest van de spaghetti. Verdeel het crème fraîche mengsel er over en bestrooi met de rest van de kaas.
Schuif voor ongeveer 25 minuten in de oven, tot er een mooi bruin korstje op de pastitio zit.
Tips
Een ander Grieks gerecht uit de oven is moussaka en ook die kan op een Eitje-proof manier gemaakt worden.Heb je crème fraîche over? Dat kun je nog op veel manieren verwerken.