Trefwoorden cashewnoten champignons eten uit een kommetje hoofdgerecht noodles paksoi ui veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 5 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
1bloknoodles
1uigesnipperd
1teentjeknoflookfijngesneden
5flinkechampignonsin kwarten
4bladenpaksoiin stukjes
1klein handjecashewnoten
Instructies
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de champignons toe en bak twee minuten mee.
Voeg de paksoi toe en bak een paar minuten mee, tot het groen geslonken is. Kruid met peper.
Giet de noodles af en doe ze in je kommetje. Voeg het groentenmengsel toe en maak af met de cashewnoten.
Tips
Paksoi is zo'n groente die je eigenlijk altijd in huis kunt hebben. Het is makkelijk te bewaren en je kunt er steeds zo veel van gebruiken als je nodig hebt. Pel gewoon de buitenste bladen af tot je genoeg hebt. De rest gaat in de originele verpakking terug de groentelade van de koelkast in. Overgebleven champignons kun je minder lang bewaren en met noodles kun je natuurlijk heel veel andere dingen maken.