Zelf chutney maken is helemaal niet moeilijk. Het is even stoeien met de juiste smaakbalans en die bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Ik houd van een vrij 'chunky' chutney dus de stukjes zijn bij mij wat groter. Wil je liever een wat fijnere structuur, snijd dan de stukjes kleiner.
¼Habaneroof andere Spaanse peper als je deze te pittig vindt, fijngesneden
75grambruine basterdsuiker
1eetlepelcitroensap
1eetlepelrozijnen
snufjezout
Instructies
Verhit de olijfolie in een sauspan. Fruit hierin kort de ui aan. Voeg de knoflook en mango toe en bak even mee.
Voeg vervolgens de gember en Spaanse peper toe en laat het geheel 20 minuten op heel laag vuur pruttelen. Regelmatig roeren!
Los dan de suiker op in het mengsel (voeg eventueel een heel klein beetje water toe) en voeg citroensap, rozijnen en zout toe.
Laat inkoken tot de gewenste dikte en schenk na afkoelen de chutney in een schone, afsluitbare pot. Je kunt 'm maximaal 2 weken in de koelkast bewaren, maar tegen die tijd is 'ie vast al op ;-).
Tips
Chutney is heerlijk bij curry's of andere rijstgerechten. Maar je kunt 't ook tijdens de borrel op een toastje of broodje scheppen. Geniet er van!