Voor over de salade, bij een broodje (yum!) of om in te bakken: het is altijd fijn om olie-met-een-smaakje te hebben staan. Kopen kan, zelf maken is leuker.
100mlolijfolienaar keuze: als je er ook in gaat bakken kun je gewone nemen, voor koud gebruik en OMS proof gebruik je extra vierge
½theelepeltijm
Instructies
Was de limoen en schil met een dunschiller de groene schil er af. Zorg dat je heel dun schilt, de witte schil smaakt bitter.
Pers de limoen uit, het sap kan vast in je schone flesje.
Verwarm de olijfolie met de schillen en de tijm in een pannetje. Als de schillen komen bovendrijven, is de olie klaar. Laat 'm wat afkoelen en zeef de schillen uit de olie. Voeg samen met het sap. Voor gebruik schudden :-)!
Tips
Zorg dat je altijd schone potten en flesjes gebruikt als je zelf olie of dressing maakt. Giet hiervoor kokend water in de afgewassen fles of pot totdat hij overstroomt. Giet (voorzichtig, heet!) leeg en laat de rest van het water verdampen of, als je er bij kunt, droog af met een schone doek. Je kunt deze limoenolie maximaal een maand bewaren op een donkere plek (niet in de zon).Meer inspiratie voor gekruide olie, dressing en kruidenmixen? Vind je hier natuurlijk ook!