Soms combineer je een paar smaken en dan klópt het gewoon. Dat lukte nu ook weer. Fijne zoete (zelfgemaakte) tomatensaus, zoute ham, zachte lasagnebladen... en dan die Caprese smaak van tomaat, mozzarella en basilicum. Een topper!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden basilicum bechamel saus lasagne mozzarella pasta rauwe ham tomaat
Voorbereiding 10 minutenmin
Geduld, terwijl de oven het werk doet 35 minutenmin
2rollenmozzarellain plakjes; je kunt ook geraspte mozzarella gebruiken
20blaadjesbasilicum
5kleinetrostomaatjesin plakjes
300gramlasagnevellen
300mlbechamelsauskant en klaar in een pakje (dus geen poeder)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°.
Begin in een ovenschaal met een laagje tomatensaus. Daarom komt een laag rauwe ham, de plakken raken elkaar net zodat de hele laag gevuld is. Verspreid daarop stapeltjes mozzarella, basilicum en tomaat. Die hoeven niet helemaal tegen elkaar aan te liggen, de kaas smelt straks toch. Ik had zo'n 9 stapeltjes per laag. Dan een laag lasagne. Herhaal die lagen drie keer (of zo veel als in je ovenschaal past). Overgiet het geheel volledig met de bechamelsaus.
Bak ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bechamelsaus mooi gekleurd is.
Tips
Het recept voor basis tomatensaus (echt niet moeilijk, de oven doet bijna alles) vind je hier op de site. Je kunt ook een pot tomatensaus gebruiken (bijvoorbeeld pastasaus met basilicum) of een pakje tomato fritto. Die laatste moet je dan nog wel even op smaak brengen met wat peper en kruiden.En natuurlijk vind je hier op de website meer ideeën voor lasagne.