Een supersnelle tomatensaus die je eigenlijk gewoon standaard in de koelkast wilt hebben staan. Hoewel, je maakt m zo snel dat dat niet eens nodig is. Heerlijk om te dippen, over of bij (pasta) maaltijdsalades én als gazpacho.
500gramtomatengemengd, ik gebruikte twee gewone trostomaten en zes kleine trostomaatjes
1puntpaprika
2takjesverse basilicum
3eetlepelsrode wijnazijn
pepernaar smaak
paprikapoedernaar smaak
Instructies
Snijd de tomaten en de paprika na het wassen in stukken. Haal de blaadjes van de basilicum (de takjes gebruik je verder niet). Voeg samen in de hakmolen en giet de azijn er bij.
Laat lekker even draaien totdat je een redelijk gladde saus hebt. Breng op smaak met peper en paprikapoeder.
Tips
Je bewaart de saus in een schone, afgesloten fles maximaal een week in de koelkast. Bij mij is hij eigenlijk altijd binnen een paar dagen leeg, al was het maar omdat ik mezelf tussendoor op een klein glaasje gazpacho uit die fles trakteer ;-).Tomaten zijn zó veelzijdig, daar kun je alle kanten mee op.