Ook zo dol op een lekker kippasteitje? Maar wil je een beetje op de slanke lijn letten? Maak dan de pasteibakjes eens van een grote tomaat of paprika!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden koolhydraatarm paprika slank tomaat
Bereiding 30 minutenmin
Porties 1portie
Calorieën 350kcal
Recept van Annemiek
Ingredients
1gele paprika
2grotetomaten
100gramkip- of kalkoenfilet
75gramgesneden prei
75gramgesneden worteltjes
2takjespeterselie
1eetlepelbloem
1kopgroentebouillon
Instructions
Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de bovenkant van de paprika en tomaten af en hol ze uit met een lepel. Leg de paprika en de tomaat ondersteboven op een bakpapiertje op een bakplaat. Vergeet de bovenkantjes er niet naast te leggen!
Zet de groenten in de oven. De tomaten mogen er na 10 minuten uitgehaald worden, net als de bovenkantjes. De paprika mag er 20 minuten in.
Snijd ondertussen de kip- of kalkoenfilet in blokjes en bak het in een pan even goed bruin. Voeg dan de prei, de worteltjes en een beetje peterselie toe en bak dit even mee.
Schep een volle eetlepel bloem bij het vlees en de groenten, en ook dit even kort meebakken. Daarna steeds een scheutje bouillon toevoegen, tot de ragout de juiste dikte heeft.Heb je toevallig nog iets van (kook-)room in de koelkast staan, dan is het een aanrader om daar een scheutje van erbij te doen!
Haal de paprika uit de oven en vul de paprika en tomaat met de ragout. Bovenkantjes erop, toefje peterselie om het af te maken en smullen maar!
Tips
Lekker hè, al die groenten. En je kunt er nog zó veel meer mee, zoals dit met paprika, of tomaat, of prei, of wortel.