Ceviche, dat is vis die in citroen- of limoensap is gegaard. Werkt ook met kip trouwens (dan gaar je de kip eigenlijk voor in het sap en bakt 'm daarna nog). Of met garnalen dus. Ik was ongeduldig en pocheerde de garnalen eerst kort, maar dat hoeft niet als je de tijd hebt. Ik gebruikte limoen- en citroensap omdat ik de smaak van limoen wat milder vind. Maar alleen in citroensap kan natuurlijk ook!
Breng water met het bouillonblokje aan de kook. Pocheer hierin de garnalen één minuut (korter mag ook en als je ze lang (een nacht) in het sap kunt laten staan, zou dit niet eens hoeven). Je gaart ze hiermee iets voor. Laat je de ceviche een nacht staan, dan hoeft dit in principe niet. Controleer wel of de garnalen goed gaar zijn na de wachttijd.
Voeg alle ingrediënten samen in één schaal en laat 3 uur (of langer) marineren. Roer de ceviche af en toe door om de smaken goed te laten intrekken. Maak af met peper uit de molen.
Tips
Dit is zo'n heerlijk zomers gerecht! Met een geroosterd broodje er bij, of in een wrap. Of gewoon als salade bij de barbecue. Of als tussendoortje ;-). Of... gewoon op elk moment van de dag!Meer met garnalen? Ideeën genoeg!