Trefwoorden abrikozen couscous eten uit een kommetje fruit hoofdgerecht kip kipgehakt kruiden linzen ras el hanout
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 15 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
100gramkipgehakt
1eetlepelras el hanout
80gramcouscous
1eetlepelcouscous kruiden
1blikjelinzenuitgelekt
5gedroogdeabrikozen
Instructies
Meng het kipgehakt met de ras el hanout. Draai er kleine balletjes van en bak deze in wat olie in rondom bruin en daarna op lagere warmte in ongeveer 10 minuten gaar.
Meng de couscous met de couscous kruiden. Wel dit in gekookt water afgedekt gedurende 5 minuten. Er moet ongeveer een centimeter water boven de couscous staan als je het water opgiet.
Meng de linzen met de couscous zodat ze warm worden. Leg de balletjes op het couscous mengsel en garneer met de abrikozen.
Tips
Deze salade is ook heerlijk om mee te nemen als lunch. Snijd dan vast de abrikozen in kleinere stukjes en meng ze voordat je gaat eten door de couscous. Je kunt trouwens nog veel meer met linzen!