Verwacht, ondanks het uiterlijk, niet de smaak van cake maar die van brood. Dit cornbread is naar Amerikaans recept. Pas op: het is zo lekker dat het ook zo op is.
Geduld, terwijl de oven het werk doet 20 minutenmin
Porties 1brood
Recept van Gabrielle
Benodigdheden
oven
Ingrediënten
50grambotergesmolten en iets afgekoeld
125grambloem
125grammaismeel
2theelepelsbakpoeder
½theelepelbaksoda
½theelepelzout
2eitjes
300mlGriekse yoghurt
50mlmelk
Instructies
Vet de vorm waarin je straks het brood gaat maken licht in met boter en zet deze in de nog koude oven. Zet ook de boter, in een apart schaaltje, in de oven. Verwarm de oven voor op 200°.
Meng bloem, maismeel, bakpoeder, baksoda en zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en tik hierin je eitjes. Haal de gesmolten boter uit de oven en laat een klein beetje afkoelen. Voeg ook de yoghurt en melk toe en meng alles goed door elkaar. Voeg tot slot de gesmolten boter toe en roer nog eens goed door. Het moet echt een (dik) beslag zijn, geen deeg. Voeg eventueel een heel klein scheutje melk toe, als het nog te weinig vloeibaar is.
Haal de hete vorm voorzichtig uit de oven en giet hierin het beslag. Dit is het geheim van de goudbruine korstjes van dit maisbrood. Die ontstaan door het beslag in de hete, ingevette vorm te gieten.
Schuif je cornbread voor ongeveer 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat daarna even afkoelen en verwijder de vorm.
Tips
Cornbread wordt veel gegeten in de zuidelijke staten van Amerika. Gerechten met cajunkruiden of chili doen het er erg goed bij. Maar gewoon zo, met of zonder wat boter, is het al heerlijk!