Voor door pasta, als ketchup óf als basis voor je eigen BBQ saus.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden saus tomaat
Voorbereiding 2 minutenmin
Bereiding 35 minutenmin
Porties 1fles
Recept van Gabrielle
Benodigdheden
oven
staafmixer
Ingrediënten
500gramtomatenin stukken
5sjalotjesin kwarten
5teentjesknoflookin plakjes
25mlbalsamico azijn
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°.
Meng de tomaten, sjalotjes en knoflookplakjes met de balsamico azijn en een scheutje olijfolie. Stort alles los op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor een half uurtje in de oven.
Laat even afkoelen en pureer de tomaatjes met sjalotten en knoflook tot een gladde saus.
Tips
Deze basis tomatensaus is heerlijk voor door de pasta en als basis voor op je (wrap)pizza. Met je favoriete kruiden er door kun je er alle kanten mee op. En natuurlijk kun je er ook barbecue saus mee maken!Wanneer je de saus in een schone (uitgekookte) pot of fles bewaart, zet deze dan direct na het vullen even ondersteboven. Dan blijft je saus langer goed. Bewaren in de koelkast.Je kunt de saus ook (bijvoorbeeld in een ijsblokjestray) in de vriezer bewaren. Zo heb je altijd een basis bij de hand. Heb je nog iets over? Hier vind je meer recepten met tomaat en sjalotjes.