Bij een mooi stukje vlees of vis is aardappelgratin altijd lekker. En deze is snel klaar.
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas heel weinig
Trefwoorden aardappel bijgerecht kaas roomkaas
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 26 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Benodigdheden
oven
Ingredients
4kleineaardappelenin dunne plakjes
2eetlepelsroomkaasmet of zonder kruiden
1handjegeraspte kaas
Instructions
Verwarm de oven voor op 200°.
Leg een laagje aardappelplakjes in een ovenschaaltje en besmeer met roomkaas. Dan weer een laagje aardappel en weer roomkaas. Het laatste laagje aardappel bestrooi je met de geraspte kaas.
Schuif voor ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is en je aardappeltjes gaar zijn.
Tips
Natuurlijk vind je hier ook inspiratie voor als je iets anders met aardappel wilt maken. Of de rest van de roomkaas ergens door wilt doen.