Heel gezellig om met een groep vrienden aan de poké bowl te gaan. Je bereidt alles voor en iedereen maakt er van wat hij of zij lekker vindt.
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas veel
Trefwoorden avocado eten uit een kommetje OMS proof rijst sushi veganistisch vegetarisch wortel zalm
Voorbereiding 30 minutenmin
Afkoeltijd voor de rijst 1 uuruur
Porties 6porties
Recept van Gabrielle
Ingredients
1½paksushi rijst
1½flesjerijstazijn
zout
400gramzalmgerookt of supervers rauw
1eetlepelmayonaise
2eetlepelssoyasaus
1eetlepellimoensap(uit een flesje of vers)
¼theelepelsesamolie(dit kun je ook weglaten)
¼theelepelsriracha saus
1eetlepelsuiker
1zakje of bosjeradijsjes
300gramedamame boontjes
2bakjeszeewiersalade(kant en klaar gekocht)
10worteltjes
1komkommer
3avocado's
1mango
1bakbaby spinazie
1potjeingelegde gember
sesamzaadgeroosterd
chili flakes
Instructions
Kook en marineer de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd er rekening mee dat de rijst nog (enigszins) moet afkoelen, dus begin hier ruim van tevoren mee. Afkoelen werkt het best op een plat bord, maar kan zomaar een uur duren.
Snijd de zalm tot snippers. Meng de mayonaise met de sojasaus, sriracha en het limoensap en eventueel de sesamolie. Marineer de zalm in dit mengsel.
Verwarm in een klein pannetje 3 eetlepels rijstazijn met 1 eetlepel suiker. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en marineer ze in het mengsel.
Snijd de overige groenten in bite size stukjes, plakjes of reepjes. Schik alles in kommetjes en schaaltjes zodat iedereen kan scheppen en variëren zo veel ze willen. Vergeet niet sojasaus, sesamzaadjes en chili flakes op tafel te zetten.
Tips
Natuurlijk kun je ook iets anders dan vis op tafel zetten. Bijvoorbeeld pulled chicken (met teriyaki marinade) of runderreepjes (met sesam marinade).Als je nog niet genoeg hebt van de sushivarianten, zijn hier nog meer recepten met sushirijst. Maar natuurlijk ook andere opties met zalm, Sriracha saus, wortel, komkommer, edamame boontjes, avocado en chili.