Breng 1,5 liter water aan de kook in een ruime soeppan. Voeg de bouillonblokjes toe.
Als het water weer kookt en de bouillonblokjes zijn opgelost, voeg je de mosterd en de crème fraîche toe. Houd de soep net tegen de kook aan. Goed roeren (met een garde), zodat alles mooi wordt opgenomen.
Hang een vergiet of stoommandje in de pan met hierin de zalmmoten. Zorg dat de zalm onder het vloeistofniveau ligt en pocheer zo de zalm in ongeveer 8 minuten gaar.
Bak intussen de preiringetjes lekker knapperig.
Als de zalm gaar is, verwijder je het mandje uit de soep. Nu kun je de Parmezaanse kaas toevoegen. Weer goed roeren, zodat alle kaas wordt opgenomen.
Versnipper (met je handen of met een vork en lepel) de zalm. Schep op ieder bord wat zalm en dan de soep. Garneer met de gebakken preiringetjes.
Tips
Deze soep is heerlijk met een zelfgebakken broodje er bij. Variëren of restjes over? Deze gerechten bevatten ook mosterd, zalm en crème fraîche.