Echte Griekse moussaka is natuurlijk meer dan lekker. Maar best bewerkelijk, met aubergines grillen, bechamelsaus maken, gehakt lang laten garen. Deze 'eitje-variant' is wat sneller en makkelijker te maken en de oven doet het meeste werk. En nog steeds heel lekker!
Fruit het uitje even aan in wat olie. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Voeg daarna de tomatenpuree en de kaneel toe. Roer alles goed door. Breng op smaak met wat zwarte peper en voeg een scheutje water toe. Laat het geheel een minuut of 5 stoven, het vocht is dan grotendeels verdampt.
Bak in een andere pan de aubergineplakken gedurende 5 minuten om en om. Neem de aubergine uit de pan en bak in dezelfde pan de aardappelschijfjes gedurende 5 à 10 minuten.
Tik je eitje en roer het los met de crème fraîche en de tijm.
Leg in een ovenschaal eerst de helft van de aardappels, dan de helft van de aubergineplakken, de helft van het gehakt en de tomatenplakken. Herhaal met de tweede helft en giet vervolgens het ei-crème fraîche mengsel er overheen.
Schuif gedurende 25 minuten in de oven.
Tips
Eigenlijk vond ik zo'n aubergine altijd een beetje lastig. Maar hij zit vol vezels en past perfect in heel veel verschillende gerechten, klik maar op de link. Maar ook met aardappels of de rest van de crème fraîche is genoeg lekkers te verzinnen.