Laat de filodeeg ontdooien. Tip: wikkel de gehele verpakking in een (lauw-)warme natte theedoek. Dan droogt het deeg niet uit én het ontdooien gaat een beetje sneller.
Marineer de kalkoen met de ketjap, knoflook, laos en djahé en laat minstens een uur intrekken.
Verwarm de oven voor op 175°.
Bak de kalkoen en de nasi-bami-groenten in een pan en laat een beetje afkoelen.
Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de rand van de vorm in met olie.
Leg 1 vel filodeeg onderin de springvorm. Daarna 6 tot 8 velletjes vanuit het midden, over elkaar, in het rond leggen.
Het vlees en de groenten mogen er nu in, beetje aandrukken, en vervolgens er 3 geklopte eieren over gieten.
1 velletje filodeeg eroverheen leggen, dan de andere velletjes erover vouwen.
Plaats de taart 45 minuten in de oven. Na ongeveer 20 minuten aluminium over de bakvorm leggen, anders verbrandt het deeg.
Als de loempiataart uit de oven komt, direct de springvorm verwijderen en lekker gaan eten!
Tips
Filodeeg koop je bevroren en kun je natuurlijk ook in andere recepten gebruiken. En voor eitjes vind je ook genoeg ideeën.