Een perfect, koolhydraatarm en gewoon superlekker borrelhapje! Met "zalmmousse die echt naar zalm smaakt", volgens de eerste proevers!
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas normaal
Trefwoorden koolhydraatarm toastjes zalmmousse
Bereiding 30 minutenmin
Porties 4porties
Calorieën 350kcal
Recept van Annemiek
Benodigdheden
keukenmachine
Ingrediënten
100gramamandelmeel
1eiwit
1 eetlepelsesamzaad
8takjesverse dillefijngesneden
100gramroomkaasbv monchou
200gramgerookte zalm
1klein teentjeknoflook
paardraaienverse peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°.
Meng het amandelmeel, het eiwit, de sesamzaadjes en de helft van de verse dille door elkaar en maak er een deegbal van. Voeg naar smaak een paar draaien zout toe. Leg het deeg op een vel bakpapier en maak er een beetje een vierkant van. Leg er nog een vel bakpapier van en rol het deeg met een deegroller goed uit, tot het ongeveer nog 1 mm dik is. Haal het bovenste vel bakpapier er af, en snijd met een pizzasnijder mooie vierkante toastjes. De randjes hoef je niet weg te halen, die bak je gewoon lekker mee.
Leg nu het bakpapier met het deeg op een bakplaat en schuif de bakplaat in de oven. De toastjes moeten tussen de 5 en 10 minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten, want je wilt ze niet te donker hebben!Als ze uit de oven komen, laat ze dan heel even afkoelen en breek dan de toastjes los op het snijrandje. De 'slordige randjes' kun je meteen snoepen, je mooie toastjes laat je nog even verder afkoelen.
Meng in de keukenmachine de roomkaas, de zalm, het teentje knoflook, de rest van de dille en een paar flinke draaien met de pepermolen goed door elkaar. Laat de keukenmachine gerust een tijdje draaien!Besmeer de toastjes met de zalmmousse, decoreer met wat bieslook of dille en serveer direct. Smakelijk!
Tips
Uiteraard ook heel goed los van elkaar te maken en met andere lekkernijen te combineren. Toch liever iets anders met zalm? Of een andere borrelhap? Ideeën genoeg! En... ze passen erg goed in een zelfgemaakte high-tea!