Tuurlijk weet ik dat risotto toch eigenlijk wel echt gemaakt moet worden met risottorijst, en dat menig Italiaan zal gruwelen van deze versie. Maar stiekem is dit gewoon echt heel lekker, gezond en goed voor de lijn!
150grambloemkoolrijstzo gekocht of even zelfgemaakt van een restje bloemkool in de koelkast
paar takjesverse dille
1eetlepelricotta
Instructies
Bak de ui met de venkel en de knoflook even aan tot ze glazig zijn.
Voeg een eetlepel bloem toe en bak kort mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en giet de lekkere scheut witte wijn of kruidige rum erbij. Voeg dan beetje bij beetje water toe tot een smeuïge ragout ontstaat. Even (minuut of 8) laten pruttelen!
Ondertussen kun je de zalm lekker om en om even bakken in een koekenpan.
Dan kan de bloemkoolrijst bij de ragout. Voeg ook de fijngesneden dille toe. Roer even goed door en schep vervolgens de ricotta erbij. Als die goed is opgenomen en warm is, is het gerecht klaar. Geniet er van!
Tips
Toch liever 'gewone' risotto? Dat mag natuurlijk! Of heb je trek in iets anders met zalm. Of liever iets anders met weinig koolhydraten? Kan allemaal!