Zelfgemaakte nori-chips, dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het écht niet!! En de chips combineren echt superlekker met deze groene salade en gegrilde zalmfilet. Lekkere verwennerij hoeft niet moeilijk te zijn.
Laat het filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 230°.
Leg een velletje filodeeg op je schone aanrecht en bestrijk het helemaal met een losgeklopt eitje. leg daar bovenop een norivel en druk licht aan.Snijd met je pizzasnijder eerst de uitstekende randen filodeeg weg (NIET weggooien! Gewoon even mee de oven in en je hebt een lekkere bonussnack).Snijd vervolgens rechthoekige chips van de velletjes en leg ze op een bakpapiertje, met de filodeegkant naar boven.Herhaal dit 5x, tot je filodeeg en norivellen op zijn. Ik heb de chips verdeeld over 3 vellen bakpapier, ze hoeven gelukkig toch niet lang in de oven.
Bak de chips ongeveer 6 minuten in de oven. Even in de gaten houden! Je wilt ze lekker bruin, maar zeker niet té bruin!
Maak ondertussen de salade: snijd de komkommer in stukjes, prak de avocado en hussel samen met de edamameboontjes goed door elkaar.Tijdens het tweede baksel chips begin je aan het grillen van de zalm. En als het derde baksel klaar is kun je gaan smullen!
Tips
Gewoon alleen de chips maken en opeten kan natuurlijk ook ;-). En heb je meer trek in een poké bowl of variatie op sushi? Of toch iets anders met zalm? Doe hier je inspiratie op.