Gebaseerd op een authentiek Grieks recept, maar dan Eitje-proof gemaakt.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden eitje Griekse yoghurt kip rijst
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 40 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
1kippenpoot
1kippenbouillonblokje
200gramGriekse yoghurt
1eitje
1takjeverse muntfijngesneden
15gramboterzacht
80gramrijst
Instructies
Kook de kip in water met het bouillonblokje. De kip is gaar als hij gaat drijven (na ongeveer 20 minuten). Neem de kip uit de pan en laat deze even uitlekken.
Verwarm de ovengrill voor.
Meng 1 eetlepel Griekse yoghurt met wat olie en wrijf hier de kip mee in. Leg de kip in een ovenschaal en schuif voor 8 minuten onder de hete grill tot deze mooi gekleurd is.
Zeef de bouillon en kook de rijst hierin. Houd 2 soeplepels bouillon apart.
Tik je eitje en klop hiermee de rest van de yoghurt los. Verwarm op een heel laag pitje. Als het kookt, voeg dan de achtergehouden bouillon, de fijngesneden munt, zout en peper naar smaak en ⅔ van de zachte boter toe.
Serveer de kip met de saus, laat de rest van de boter smelten over de gekookte rijst. Lekker met een groene salade met olijven.
Tips
Je kunt ook kipfilet gebruiken als je liever geen kippenpoot wilt.Heb je meer trek in iets anders met kip of rijst of heb je Griekse yoghurt over? Inspiratie genoeg!