Wil je eens iets geks doen met je lekkere biefstukje? Maar wel zo dat hij nog steeds erg lekker is? Pocheer hem dan eens in de rode wijn! Echt verrassend goed! Helemaal in combinatie met pastinaakpuree en gebakken worteltjes. Ik miste alleen nog een sausje ;-) dat heb ik wel alvast aan dit recept toegevoegd, want de volgende keer maak ik dat er zeker bij.
Breng in een kleine pan, waarin de biefstuk precies past, de wijn, bouillon, tijm en knoflook aan de kook. Laat heel even doorkoken en leg dan de biefstuk erin. Pocheer de biefstuk in 8 minuten op middelhoog vuur.
Breng tegelijkertijd de melk in een ander pannetje aan de kook. Laat daarin de pastinaakblokjes ongeveer 15 minuten koken. Vang de melk op bij het afgieten. Pureer de pastinaak met een beetje roomboter en een scheutje melk.
Ondertussen bak je in een koekenpan de worteltjes, met een beetje zout en peper. Ongeveer 10 minuten, af en toe omscheppen.
Wanneer de biefstuk bijna klaar is, bak je in een pannetje de boter met de bloem even aan. Wanneer de biefstuk uit de pan gaat, voeg je scheut voor scheut de rode wijn toe aan de bloem, tot je een lekkere saus hebt!
Snij de biefstuk in plakjes en maak van alles bij elkaar een mooi bordje! Een takje tijm, dat meegekookt heeft in de rode wijn, is erg lekker over de pastinaakpuree.
Tips
Zoek je meer ideeën voor je stukje vlees? Dan ben je hier aan het juiste adres.