Zin in een flinke avondmaaltijd, maar niet in al te veel calorieën? Dan moet je echt dit recept gaan maken. Erg lekker, heel voedzaam, en prima te verantwoorden aan jezelf als je even op de kilootjes wilt letten!
Zet twee pannetjes water op het vuur: één grote pan en één kleine pan.Als het water in de grote pan kookt, doe daar dan eerst de sperziebonen in, samen met een groentebouillonblokje. Kooktijd in totaal 15 minuten.Als het water in de kleine pan kookt, is het tijd om de rijst erin te doen. Kooktijd: 8 minuten.
Snijd ondertussen de paprika en bosui in blokjes.
Als de rijst klaar is, afgieten en even laten staan. Voeg de broccoli en aspergetips toe aan de pan met de sperziebonen.
Bak de bosui en de paprika even aan in een koekenpan. Voeg daar de rijst aan toe en bak lekker mee. Ook de edamamebonen mogen er al bij.Wanneer de gekookte groenten klaar zijn, giet ze dan af en roer ze door de gebakken rijst.
Tips
Dat is nog eens een lekker groene maaltijd. Heb je trek in iets anders met rijst, boontjes of broccoli, dan inspireren we je graag.