Een lekker gerecht dat je in de oven afmaakt. Dat betekent dat je een opgeruimde keuken kunt hebben als je gaat eten!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel eitje mais paprika Spaanse peper vegetarisch zwarte bonen
Voorbereiding 20 minutenmin
Bereiding 30 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Benodigdheden
oven
Ingrediënten
200gramaardappelen in plakjes
1kleine ui gesnipperd
1teentje knoflook fijngesneden
¼Spaanse peperfijngesneden
1rode puntpaprika in blokjes
½blikje tomatenpuree
1tomaat in blokjes
100gramzwarte bonen
50grammais
2eieren
oregano
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°.
Kook de aardappelschijfjes ongeveer 20 minuten in licht gezouten water.
Fruit de ui met de knoflook en Spaanse peper in wat olie. Voeg, als de ui glazig ziet, de paprika toe en bak even mee. Voeg dan de tomatenpuree toe, bak 1 minuut mee en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Roer goed door en laat het vocht verdampen. Voeg dan de bonen en mais toe en warm nog even mee.
Klop de eieren los met wat peper en de oregano.
Schep de bonen en aardappels in een ovenschaal en giet het eimengsel er over. Schuif voor 30 minuten een de voorverwarmde oven.
Tips
Trek in iets anders uit de oven? Doe hier inspiratie op.