500gramaardappelsgeschild en in ongeveer gelijke bite-sized stukken
2eetlepelswitte wijnazijn
1theelepelzout
1teentjeknoflookuit de pers
3takjespeterselievers (je kunt eventueel een eetlepel gedroogde peterselie gebruiken, maar vers is veel lekkerder)
1theelepelzwarte peper
1kleineuiin dunne kwart ringen
1eetlepelolijfolie
Instructies
Kook de aardappelstukjes in ongeveer 20 minuten in ruim, licht gezouten water gaar. Giet af en laat wat afkoelen.
Meng de azijn, zout, knoflook en peterselie goed door elkaar en zet weg. Prak een paar stukjes aardappel (ongeveer een halve aardappel totaal) met een flinke scheut water fijn. Het mag echt een papje worden, dat is precies de bedoeling. Meng de zwarte peper hier door.
Vermeng de aardappelstukjes met de uienringen. Giet hierover het azijnmengsel en het papje dat je gemaakt hebt. Voeg nog een eetlepel olijfolie toe en schep goed om. Laat minstens een half uur staan om de smaken goed te laten intrekken. Langer mag ook, je kunt de aardappelsalade de dag tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
Tips
Jawohl! Dat smaakt lekker zomers! Meer variatie met aardappel vind je natuurlijk ook hier.