Snij de hals van de pompoen in 4 schijven van ongeveer 1½ cm dik en snij de schil eraf.
Leg een stukje bakpapier op een bakplaat en leg daar de 4 schijven op. Even besprenkelen en bestrooien met olie, zout en peper. Half uurtje in de oven, halverwege keren. Na het keren opnieuw een beetje olie, zout en peper erover.
Mocht je geen hummus meer in huis hebben, kun je die nu mooi maken: mix kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook en kruiden (bijvoorbeeld kerrie en paprikapoeder) in de keukenmachine. Voeg eventueel nog een beetje olie of vocht van de kikkererwten toe als het te droog is.
Snijdt de bolletjes open en bak ze in de koeken- of grillpan.
Als de pompoenschijven uit de oven komen, hoef je de burgers alleen nog maar op te bouwen. Smakelijk!
Tips
Van de bolle kant van de pompoen kun je morgen een lekker soepje maken! OMS proof als je de burgers in de airfryer bakt. Nog meer met pompoen of een ander broodje vind je hier.