Een heerlijk licht recept, waar je met gemak heel veel van op kunt! Eerst de bloemkool even apart roosteren in de oven, dan de tomaatjes en mozzarella erbij en nog even terug de oven in. Echt heel lekker, zeker met een romig sausje en kalkoenfiletreepjes.
Verwarm de oven voor op 220°. Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes en verdeel dit over een ruime ovenschaal. Bestrooien met peper, zout en een beetje olie. Dit mag 15 minuten de oven in.
Ondertussen snijd je de tomaatjes en mozzarellabolletjes doormidden, en snijd je de lente-ui. Wanneer de bloemkool 15 minuten is geroosterd, verdeel je dit over de bloemkool. Dan mag de ovenschaal opnieuw 15 minuten in de oven.
Ondertussen bak je in de koekenpan de kalkoenfilet, met alleen een beetje peper en zout. In een ander pannetje verwarm je eerst de boter, dan mag de bloem erbij. Bak dit een minuutje mee, en voeg dan de crème fraîche toe. Even goed roeren om klonten te voorkomen! Is de saus nu nog iets te dik, voeg dan nog een beetje water of melk toe. Breng de saus op smaak met kruiden naar keuze.